3 Μαΐ 2011

ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

"ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Ξέρετε ότι σε κάθε πατούσα μας υπάρχουν 7.000 απολήξεις νεύρων από κάθε σημείο του κορμιού μας; Είναι πολύ φυσικό, λοιπόν, αν τα πόδια μας δεν....νιώθουν καλά, να υποφέρει και κάποιο άλλο σημείο του σώματός μας!! Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι πολύ απλή και το μόνο που απαιτείται είναι μια ώρα από το χρόνο μας κάθε δύο βδομάδες.  Το πεντικιούρ θα χαρίσει στα πόδια μια αίσθηση φρεσκάδας και μαζί με τις υπόλοιπες φροντίδες, θα τα νιώσουμε ανάλαφρα, σαν να "πετάμε" σε κάθε βήμα!

Συνηθισμένα προβλήματα
  • Αν νιώθετε τα πόδια σας βαριά και ιδιαίτερα κουρασμένα, συνδυάζετε κάθε τόσο το πρώτο και το δεύτερο βήμα της περιποίησης, μουλιάζοντας και ταυτόχρονα τρίβοντας τα πόδια σας, για να τους κάνετε ένα απαλό υδρομασάζ.
  • Τα περισσότερα προβλήματα των ποδιών οφείλονται σε λάθος παπούτσια. Μην τα αγοράζετε ποτέ στενά, πιστεύοντας ότι θ' ανοίξουν, και μη διαλέγετε μυτερή γραμμή, αν τα δάχτυλά σας δεν είναι πολύ λεπτά.  Διαλέξτε παπούτσια που θα τα νιώσετε άνετα στο πόδι σας από την πρώτη στιγμή και μη φοράτε συνέχεια το ίδιο ζευγάρι επειδή σας βολεύει! Αλλάζετέ το τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.
  • Αν τα πόδια σας ιδρώνουν και μυρίζουν, μπορεί να φταίει η νευρική υπερένταση, ή κάποιο πρόβλημα υγείας, μικρό μεν, αλλά υπαρκτό. Κάντε μια επίσκεψη στον  δερματολόγο και αν δεν φταίνε οι μύκητες ή κάτι ανάλογο, εντάξτε στις φροντίδες του σώματός σας και το πεντικιούρ και προμηθευτείτε κάποιο ειδικό σπρέι για τα πόδια. Αποφεύγετε τα πάνινα και τα πλαστικά παπούτσια, που αυξάνουν την εφίδρωση και φοράτε βαμβακερές κάλτσες, αντί για συνθετικές, οι οποίες επιδεινώνουν το πρόβλημα.
  • Αν κάθε βράδυ τα πόδια σας πονάνε και τα νιώθετε να καίνε, μάλλον φταίνε τα παπούτσια σας. Τα ψηλά τακούνια ευαισθητοποιούν και ερεθίζουν το μπροστινό μέρος του πέλματος. Ανακουφίστε τα πόδια σας με ποδόλουτρο και φοράτε όσο πιο σπάνια γίνεται παπούτσια που σας ταλαιπωρούν.

Τα 5 βήματα


Βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό - όσο πιο ζεστό το αντέχετε. Το δέρμα σας θα μαλακώσει και θα νιώσετε μια ζεστασιά και μια γλυκιά χαλάρωση σε όλο το σώμα. Προσθέστε, αν θέλετε, στο νερό λίγο αφρόλουτρο ή αιθέρια έλαια για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση. Για αντισηπτική και δροσιστική φροντίδα, τρεις σταγόνες αιθέρια έλαια λεμονιού στο νερό της λεκάνης αρκούν.  Πιο απλή, πιο οικονομική και πιο εύκολη λύση είναι η σκόνη μουστάρδας. Αν διαλύσετε στο ζεστό νερό δύο κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, θα τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και, αυτόματα, θα νιώσετε μια βαθιά ζεστασιά. Αφήστε τα πόδια σας να ξεκουραστούν για 10 λεπτά στο νερό και σκουπίστε τα απαλά.

Χαρίστε στον εαυτό σας την απόλαυση ενός γρήγορου μασάζ (αν βρείτε κάποιον εθελοντή να σας το κάνει, ακόμα καλύτερα), που θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μαλακώσει το δέρμα, ειδικά γύρω από τα νύχια. Χρησιμοποιήστε για το μασάζ το γαλάκτωμα σώματος που προτιμάτε ή κάποια ειδική κρέμα για χέρια και πόδια.
  • Κρατήστε το πόδι και με τα δύο χέρια και τρίψτε μαλακά με τους αντίχειρες την επάνω επιφάνειά του.
  • Γυρίστε το πόδι προς το μέρος σας και τρίψτε με τον ίδιο τρόπο την πατούσα.
  • Επιμείνετε με πιο σταθερές, πιεστικές κινήσεις στην καμάρα.
  • Γυρίστε το πόδι στην κανονική του θέση και τραβήξτε προς τα έξω κάθε δάχτυλο χωριστά, με τον αντίχειρα και τον δείκτη.
Κόψτε τα νύχια σας με το ψαλιδάκι ή με την πένσα. Δώστε τους κατευθείαν το τελικό τους σχήμα, γιατί αν αρχίσετε τα λιμαρίσματα, μπορεί να καταλήξετε με νύχια που θα μεγαλώνουν στραβά και θα μπαίνουν στο κρέας.

Με το ειδικό εργαλείο, σπρώξτε απαλά τα πετσάκια στην βάση των νυχιών. Προσέξτε να μην τραυματίσετε το δέρμα σας, πιέζοντας το εργαλείο πιο δυνατά απ' ότι πρέπει.

Ολοκληρώστε την περιποίηση μ' ένα όμορφο βερνίκι. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα των κόκκινων νυχιών ή "παίζετε" με διάφορα χρώματα στα νύχια των χεριών σας και δεν θέλετε να υπάρχουν τέτοιες αντιθέσεις με τα νύχια των ποδιών, διαλέξτε μια ουδέτερη μπεζ απόχρωση ή το απλό, διαφανές βερνίκι. Περάστε δύο στρώσεις βερνίκι και αφήστε το να στεγνώσει καλά.



Ενοχλητικές καταστάσεις

Οι κάλοι και οι ρόζοι είναι από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πόδια μας. Συνήθως οφείλονται στην πίεση και την τριβή που προκαλούν τα παπούτσια μας. Αυτά τα μικρά κωνικά εξογκώματα δημιουργούνται όταν η ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας "παχαίνει" και σκληραίνει.
Εμφανίζονται, ως επί το πλείστον, στο δεύτερο και το μικρό δάχτυλο και οφείλονται βασικά στα στενά παπούτσια. Συνήθως, είναο πολύ σκληροί και πονάνε. Υπάρχουν ειδικές σταγόνες που τους διαλύουν, καθώς και άλλα "αξεσουάρ" που τους προστατεύουν ώστε να μη δέχονται πίεση από το παπούτσι και να πονάνε λιγότερο-ακόμα κι όταν σας πατήσουν! Σε όλα τα φαρμακεία θα βρείτε μια πλήρη σειρά με προϊόντα για την αντιμετώπισή τους. Οι ρόζοι είναι λιγότερο επώδυνοι, αλλά εξίσου ενοχλητικοί. Σχηματίζονται από συσσωρευμένο δέρμα, ιδιαίτερα στα πέλματα ή στο μεγάλο δάχτυλο και είναι η άμυνα του οργανισμού για να προστατεύσει το ευαίσθητο δέρμα.

17 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρησιμότατες και σωστότατες οι συμβουλές που μας δίνεις!!
Πολλά φιλάκια Εύα μου, καλή σου μέρα!

maria είπε...

Μονο που το διαβασα χαλαρωσα φανταααασου να το κανω κιολας :) :)

Σοφία Ζ. είπε...

Αχ Εύα μου μόλις επιστρέψω σπίτι γιατί ακόμη στο γραφείο είμαι, θα κάνω ένα ποδόλουτρο και μασάζ σαν αυτό της φωτογραφίας! Ξεθεώθηκα στους δρόμους σήμερα με τακούνια!!

Eva Z. είπε...

Προπάντων τα πόδια μας Ελενάκι μου... φιλάκια..

Eva Z. είπε...

Έλα ντε κι εγώ αυτό είπα μόλις το είδα αυτό το άρθρο...

Eva Z. είπε...

Αχ Σοφία αν βρεις και κάποιον εθελοντή για το μασάζ θα είναι υπέροχο...

Μοντέρνα Σταχτοπούτα είπε...

Πολύ όμορφη ανάρτηση!!
Δεν αναφέρεις πηγή,άρα είναι δικό σου!!
Μπράβο!!! Πολύ καλές συμβουλές!!
Καλημέρα!!

Afroditi είπε...

Πόσο χρειάζομαι μια τέτοια περιποίηση! ....

καλημέρα Eva! :)

Nina είπε...

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές! Και ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαιράκι!
Καλημέρα!!!

Eva Z. είπε...

Μοντέρνα Σταχτοπούτα σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..όχι το άρθρο δεν είναι δικό μου...αλλά η πηγή δεν θέλει η ίδια να αναφερθεί..

Eva Z. είπε...

Αφροδίτη μου ο καθένας χρειάζεται μια τέτοια περιποίηση....η αλήθεια είναι!!!

Eva Z. είπε...

Πράγματι Nina μου χρήσιμες συμβουλές γιατί θα βγάλουμε τα ποδαράκια μας τώρα με πεδιλάκια και πρέπει να είναι όμορφα...Καλημέρα και σε σένα...

Asteri είπε...

Πολύ χρήσιμες συμβουλές :)

αχτίδα είπε...

Πολύ σωστά τα λες, είναι΄κάτι που δεν ξεχνώ να κάνω δώρο στον εαυτό μου μια φορά το μήνα, περιποίηση στα χέρια και τα πόδια ειδικά απο το..ειδικό επαγγελματία.Χρήσιμα όσα λες.

Eva Z. είπε...

Ευχαριστώ Asteri...να'σαι καλά...

Eva Z. είπε...

Αυτό είναι πολύ καλό που κάνεις αχτίδα και ειδικά όταν το κάνεις με επαγγελματία...δεν το συζητώ...Φιλιά..

Ευ αγωνίζεσθαι είπε...

...σαν Φυσικοθεραπευτής, ένα θα σας πω!!!

Το μασάζ στα κουρασμένα πόδια είναι καταπληκτικό! Θυμάμαι στη σχολή, όταν κάναμε τα μαθήματα για μασάζ στα πόδια, δε χόρταινα να είμαι αυτός που πάνω του θα μαθαίνανε μασάζ οι άλλοι!!!

Καλησπέρα!