17 Δεκ 2010

Το άρωμα του Λωτού

Το άρωμα του λωτού
Ζοέλ Λοπινό
Εκδόσεις: Ωκεανίδα

Η Πέρσα έχασε τις αισθήσεις της, φτάνοντας στο χείλος του θανάτου καθώς οι άνδρες της ΕΜΑΚ πάλευαν να την ανασύρουν από τα συντρίμμια του σπιτιού της. Αυτό που βίωσε τότε την ταρακούνησε περισσότερο κι απ' το σεισμό που γκρέμισε το σπίτι της.
Επιθανάτια εμπειρία ή ταξίδι σε προηγούμενες ζωές της; αναρωτιέται η μέχρι χθες άπιστη και ορθολογίστρια Πέρσα. Υπάρχει πράγματι άλλη ζωή, πεπρωμένο, κάρμα, ή όλο εκείνο το βίωμα δεν ήταν παρά μια παραίσθηση; Έρχεται κανείς στη γη για κάποιο προκαθορισμένο σκοπό ή απλά για να βρει την ευτυχία; Υπάρχει αδερφή ψυχή ή όλ' αυτά είν' ένας ρομαντικός μύθος;
Παλεύοντας να βρει το νήμα της αλήθειας, οδηγείται άθελά της σ' ένα μεταφυσικό ταξίδι που θα την παρασύρει στα σαγηνευτικά αρώματα της αρχαίας Αιγύπτου, στη μινωική Κρήτη, στη Νότια Γαλλία του Μεσαίωνα και πιο μακριά ακόμη... σε μέρη όπου, άλλοτε, είχε βιώσει τον πιο δυνατό έρωτα, την ευτυχία αλλά και την κακία των ανθρώπων.
Το μυθιστόρημα μεταφέρει τον αναγνώστη στις πιο συναρπαστικές εποχές της Ιστορίας, τον εισάγει στη γοητεία της Ανατολής, στα μυστικά της μαγείας αλλά και στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Εξαιρετικό βιβλίο..Σε κάνει να μπαίνεις σε σκέψεις για πράγματα που δεν μπορείς να αποδείξεις...και που όμως σε γοητεύουν...

Unknown είπε...

Ζήτησα από μια φίλη που το διάβασε να μου γράψει κάποια λόγια γι' αυτό και κάποια στιγμή μου έδωσε ενα σημείωμα που έγραφε:

" Η ζωή δεν αποκτά νόημα αν δεν θέσει κανείς στον εαυτό του το στόχο να γίνει καλύτερος...
Η ανταμοιβή είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και να νιώθει καλά με την συνείδησή του..
Όλη η ομορφιά κι η μαγεία του κόσμου φωλιάζει στην καρδιά...
Το θέμα είναι να μπορέσεις να απελευθερωθείς από την ύλη...
Τι άλλο μπορεί κάποιος να ζητήσει από ένα βιβλίο?...
Μεγαλύτερη τύχη και μεγαλύτερη τιμή δεν υπάρχει γι' αυτό το ταξίδι...Σαν άρωμα μαγικό..."

Χαρούλα

Πραγματικά υπέροχα λόγια...
Σ'ευχαριστώ φιλενάδα..